keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Kiitokseni

Hei Sinä, jonka tapasin....

...aamukahvilla, unicafe-lounaalla, välipalalla metrossa, piknikpäivällisellä puistossa, iltateellä osakunnassa. Tai Sinä, joka haastoit itsesi...

 ...pyörän hankkimiseen, kauppamatkojen tekemiseen kävellen, yhteiskäyttöautoiluun tutustumiseen, lomamatkalle lähtemiseen lentokoneen sijasta junalla. Sekä Sinä, joka teit...

...viisaan liikkumisen pikatestin. Tai Sinä, joka...
...avasit yllätyskirjeeni, blogini tai facebook-sivuni. Ja erityisesti Sinä, joka...

...kerroit minulle kokemuksistasi, mielipiteistäsi, unelmistasi, peloistasi ja ehkä nauroit, kiroilit taikka hämmästelit kanssani!



Kiitos Sinulle kuluneesta viisaan liikkumisen keväästä! Itselleni se on ollut monella tapaa ainutlaatuinen, ajattelua avaava ja riemastuttava. Uskoni yhteistyöhön ja joukon voimaan kasvoi ja olen varma, että meillä on yhdessä mahdollisuus muuttaa kaupunkitilaa ja -liikennettä radikaalisti ihmis- ja ympäristöystävällisemmäksi. Se miltä tulevaisuuden kaupungissa tuntuu, näyttää, kuulostaa, tuoksuu tai haisee on siitä kiinni, mitä me pienet tavalliset kaupunkilaiset valitsemme tavallisessa arjessamme - sekä siitä, että osaamme pitää vähän mekkalaa itsestämme! Meidän tulee polkea, vaikka siinä tulee hiki ja tukka menee sekaisin; käyttää julkisia, vaikka ne eivät menisi aina suorinta reittiä; luopua ajattelusta, että jokaisen täytyy omistaa oma kulkuneuvonsa (jo koska usein on halvempaa jakaa sellainen); ja niin edelleen, ja niin edelleen. Mutta meidän tulee myös vaatia itsellemme katkottomia pyöräteitä, parempaa poikittaisliikennettä, tiheämpiä yövuoroja tai mitä ikinä koemmekaan tarvitsevamme. Näin kevään päätteksi ja juhannuksen kunniaksi pyydänkin teiltä lisää arkisia tekoja ja enemmän äänekästä keskustelua. Kiitos!

Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän oman urakkani viisaan liikkumisen lähettiläänä. Voin kuitenkin paljastaa, että tämä ei todellakaan jää tähän: HSL ja City Car Club jatkavat mainiosti startannutta toimintaa ja ensi syksynä lähettilään saapikkaisiin hyppää uusi, menevä ja mielenkiintoinen tyyppi!

Palataan elokuussa sankoin joukoin blogin ja facebookin ääreen seuraamaan mistä oikein on kysymys. Sillä välin suloisinta suvea kaikille!

- Annika


PS. Jos haluat lähettää terveisiä tai huomioita, antaa palautetta, lausua toiveita tai ojentaa ideoita tulevaa ajatellen, niin ota toki yhteyttä blogin, facebookin tai osoitteen viisaanliikkumisenlahettilas@gmail.com kautta!



Kuva lähettiläästä: Niko Tiainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti